Wagma bor i Rosenhøj, hun er 29 år og kommer fra Afghanistan. Hun er gift, og har to dejlige børn, en pige på 7 år og en dreng på 3 år. Hun har nu satset det hele på en hyggelig butik, der skal betjene beboere i Viby området. Wagma vil sørge for, at man ikke skal køre langt væk for at købe friske kvalitetsblomster, frugt og grønt.

Men ovenstående lå ikke lige i kortene, Wagma er nemlig uddannet som tandklinikassistent, så en blomster butik er noget helt nyt for hende. Hun siger, det er svært til at starte en forretning, men da det er en hobby for hende, vil hun brænde for det på en anden måde. Med butikken håber Wagma også at komme i dialog med lokale på en anden måde. For hun er åben for konstruktive input, og vil gerne drive forretningen bedst muligt.

Wagma er en travl kvinde udover hjem og butik, har hun også fundet tid til at være et aktivt medlem af kvindegruppen i Nabohuset, og betragter sig selv som en inspiration til de andre kvinder, der gerne vil starte selvstændig virksomhed.

De sidste par år har Wagma været væk fra arbejdsmarkedet og har fokuseret meget på at opdrage sine børn og have tid til dem, men da børnene er godt på vej, kan hun nå rette blikket mod arbejdsmarkedet. I den forbindelse er hun glad for at kunne konkludere at der er ligeså gode muligheder for kvinder og mænd i Danmark. Og der er derfor al mulig grund til at bevæge sig i en positiv retning.

Butikken åbner i morgen d. 1. juni kl. 9.00 med Åbent Hus, og du finder den på Skanderborgvej 215.

Af Sayed Ashraf Sadat