En summen af tyrkiske stemmer og en duft af eksotiske krydderier og lækker mad, – hvis det ikke lige var for den kolde oktober aften, kunne man føle sig hensat til tyrkiske himmelstrøg. Fællesspisningen er denne gang med tyrkisk tema, og hele dagen har en flok kvinder fra den tyrkiske kvindeforening derfor hakket, snittet og formet aftenens menu.

 

I spidsen for aftenen står Nafiye, som også præsenterer maden sammen med kvinderne, – i dag skal beboerne derfor hygge sig med icli köfte, manti, subøreyi og sarma. Nafiye forklarer, at der således er krydrede kødboller, en slags pasta med kød vendt i yougurt, vinbladsdolmer med fyld og ”en slags lidt tør lasagne”.

I dag er der over 120 beboere til fællesspisning og stemningen er i top, der er hyggeligt i salen med levende lys og snakken går lystigt. Sofia kigger forbi og spiller musik med sine kolleger. Flere beboere fortæller om forbedret naboskab på baggrund af mødet til fællesspisningerne, herunder Mona, som blev kørt til og fra et bryllup af søde naboer.

 

Fællesspisningerne i Viby Syd er en succes, der er altid fuldt hus og beboerne mødes på tværs af de tre områder i Basen. Et stigende antal frivillige hjælper til, – fra Robert, der sørger for opstilling af borde og stole til Katrine, som sælger drikkevarer, og ikke mindst de mange frivillige i køkkenet er medvirkende til successen.

Næste fællesspisning er 22. november, hvor temaet er somalisk mad. Følg os på Facebook eller googlekalenderen på forsiden af Vibysyd.dk for billetsalg. Vil du være frivillig til fællesspisning kan du kontakte Trine på mail tdm@vibysyd.dk eller telefonisk på

27 616 688.