Turen går til Thailand, Mallorca og Florida, det er sådan vi bedst kender Politikkens rejsebøger. Lørdag d. 4. november 2017 blev der dog udgivet en alternativ udgave af de populære rejsebøger med titlen Turen går til Realdania. Bogen beskriver et bredt udvalg af de projekter som Realdania har støttet i hele Danmark. Bevægelsesstien på Søndervangskolen i Viby Syd er et af de projekter, der fremhæves som et besøg værd.

Bogens indhold

Turen går til Realdania fortæller om både store og små projekter, som Realdania har været involveret i. Lige fra nogle af de store byggerier af regional eller national betydning, over de mere problemorienterede indsatser og til små lokale ildsjæleprojekter spredt ud over hele Danmark. Og alt det ind imellem. Fælles for projekterne er, at de understøtter Realdanias vision om forandring og udvikling inden for det byggede miljø.

Søndervangskolen i fint selskab

I Bogen er Søndervangskolen kommet i fint Aarhus-selskab med kendte attraktioner som Your Rainbow Panorama på kunstmuseet AROS, Godsbanen og væksthusene i Botanisk have. Bevægelsesstien på Søndervangskolen er en del af kampagnen Skole+, hvor fysiske tiltag, der bevæger, er sat i skoleverden til gavn for langt flere end eleverne. I bogen står bl.a.: ”En stor del af ræsonnementet bag bevægelsesbanen er, at den kan bruges af alle på alle dage og på alle timer af døgnet. Når skolens rum er gjort mere fleksible og multifunktionelle, er der flere, der kan få glæde af dem, og skolen opfylder dermed i endnu højere grad sin rolle som lokalt samlingspunkt”

Få et gratis eksemplar af bogen

Efter udgivelsen kan et gratis eksemplar af bogen hentes i en af de 30 Arnold Busck-boghandler rundt omkring i landet – så længe lager haves.

Bogen er desuden tilgængelig for alle som E-bog og kan downloades her: https://realdania.dk/publikationer/faglige-publikationer/turen-g%C3%A5r-til-realdania

God læselyst og god tur.

Af Karina Quorning, boligsocial koordinator Århus Omegn