D.4 november blev de mange ansatte, frivillige og deltagere i Social Driveout meget overrasket, da de vandt Kronprinsparrets Sociale Pris. Det er en kæmpe ære og et stort skulderklap til Social Drive. Henriette, som leder vores lokale Social Driveout indsats udtaler “Det er en stor anerkendelse at få Den Sociale Pris. Vi har fejret det med SDO-gæsterne med ekstra lækker kage og en tur i biografen i torsdags.” 

Henriette og hendes Social Driveout Team kører rundt til fem områder her i Viby hver uge. Hver torsdag kommer de til Kjærslund kl.10, hvor de sidder i kælderlokalerne i nr. 35 og kl.12 rykker de ned i Søndervangen, hvor de om vinteren sidde i Basen. Til jer der endnu ikke har besøgt dem, så anbefaler vi at du gør!

Det er et fantastisk fællesskab, hvor alle tages godt imod uanset baggrund, kultur, alder, vanskeligheder, udfordringer, køn osv. Her er plads til ALLE! Og er du lidt genert, så kontakt Trine Elmelund (telefon 27 61 66 95)- den sociale vicevært i Viby Syd eller Henriette (telefon 28 69 93 20), så vil vi gerne følges med jer og hjælpe jer godt i gang.

Hvad er Social Driveout?

Social Drive Out er en landsdækkende indsats, som ugentligt opsøger sårbare og udsatte mennesker, hvor de lever og bor – særligt i udkanterne af Danmark.

Social Driveout beskriver det selv således: “Gennem Social Drive Out bringer vi nærvær ud. Vi skaber lokale fællesskaber og relationer, der giver den enkelte mod på at tage favntag med livet. Vi uddeler mad, løser konkrete problemer på stedet og formidler den kontakt, der kan sikre videre hjælp.”

Læs mere her.

Hvad er Den Sociale Pris:

” Kronprinsparrets Priser er en årligt tilbagevende begivenhed, hvor kronprinsparret uddeler 4 priser. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles fire priser. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr. Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret.

Udvælgelsen af prismodtager sker ved, at et særligt udvalg indstiller ml. 5 og 10 indsatser til kronprinsparret, som så selv udvælger den indsats, som skal modtage prisen. At vi i Social Drive Out er blevet valgt er ganske særligt, og det kan vi alle være meget stolte over.”

Du kan læse mere om Social Driveout Sociale Pris her og se klip fra showet, se klip med Kronprinsessens besøg hos Social Driveout og se hvordan det blev fejret rundt omkring i landet hos de mange Social Driveout indsatser.

Fotos fra Konprinsparrets Sociale pris er taget af Agnete Schlichtkrull

Fotos fra Social Driveout i Viby, drevet af Café Parasollen, er taget af Social Driveout selv.

 

 

Skrevet af Trine Elmelund