Pressemeddelelse fra Det Boligsociale Fællessekretariat:

Torsdag den 10. januar får en frivillig eller en gruppe frivillige overrakt prisen som Årets Boligsociale ildsjæl af rådmand Kristian Würtz. Uddelingen af prisen sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Det kendertegner alle de nominerede, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet. Prisen er på 5.000 kr., som er doneret af Arbejdernes Landsbank. Det Boligsociale Fællessekretariat har uddelt prisen årligt siden 2008 til Årets Boligsociale Ildsjæl i forbindelse med deres nytårskur.

De seks nominerede

1. Frivilliggruppen bag Herredsvang Familielejr (HFF)

Hvert år sikrer frivilliggruppen, at 10 – 15 socialt eller økonomiske udsatte familier i Herredsvang kommer på en uges ferie. For alle deltagerne er den årlige familielejr en mulighed for et tiltrængt afbræk fra hverdagens bekymringer og en mulighed for at få positive oplevelser og skabe nye fælleskaber med familier fra lokalområdet.

2. De syv faste frivillige fra Elstedhøj

NØGLEN i Elstedhøj har gennem de sidste fire år haft tilknyttet syv faste frivillige, som indgår i aktiviteter, hvor alle bidrager med et arrangement og ildhu, der afspejler forståelse for forskellighed. De har stort ejerskab for området og arbejder benhårdt for fællesskabet.

3. Chadi Ali Kayed fra Gellerup-Toveshøj

Chadi er en beboer i Gellerupparken, der uanset vejr og vind har stillet op til forskellige arrangementer og i foreningsregi igennem mange år. Hans hjerte banker særligt for børn og unge, og at de skal have nogle gode forbilleder.

4. Palle Christiansen Bay fra Bispehaven

Palle er en utrættelig ressource i Bispehaven når det kommer til at bidrage til fællesskabet. Han er en idérig herre med en sjælden drivkraft som området gang på gang nyder godt af. Palle går især foran i forbindelse med store arrangementer, hvor han skaber uforglemmelige oplevelse for børn og voksne.

5. Lotte Pedersen fra Tilst

Lotte giver fællesspisningen i Bydelshuset sjæl og kontinuitet. Det er mere reglen end undtagelsen, at det er Lotte, der står bag kødgryderne hver onsdag, når der er fællesspisning i huset. Hun gør fællesspisningen til en personlig oplevelse – og hver beboer føler sig som en velkommen gæst.

6. Asha Jama Kheireh fra Viby Syd

Asha er en tordenskjoldssoldat som ses i væld af indsatser og initiativer i Viby Syd. Hun bidrager bl.a. til ”Noget for noget”, som er en række fyraftensmøder, hvor lokale unge kan udvide deres horisont gennem foredrag og mødet med andre unge. Hun er også frivillig tolk i jobcafeen, hvor hun både tolker sprog og arbejdskultur.