Jeg tør godt gå en tur i Søndervangsområdet

"Jeg kan på grund af mit udseende hurtigt skabe tætte relationer til indvandrerbørn" siger Rani Bødstrup Hørlyck

Af Rosita Ahmadian

Portræt af Rani Bødstrup Hørlyck, skoleleder på Søndervangskolen.

Når man besøger Skolelederen Rani Bødstrup Hørlyck, på hendes kontor på Søndervangsskolen, kan man ikke lade være med at få det indtryk, at hun virkelig går op i sit arbejde, og at hun ønsker at gøre en forskel. Selvom hun har meget travlt, og det er dagen inden hun skal på sin korte juleferie, tager hun godt imod os. Efter at have budt os velkommen og fået os sat om bordet går Rani i gang med at fortælle om sig selv. 

Rani Hørlyck er født i 1962 i det nordlige Indien, og blev adopteret af en dansk familie, da hun blot var 2 ½ år gammel. Hun er vokset op i Viby sammen med sin danske mor, som også har været skolelærer på Rosenvangskolen og sin lillesøster.

De første år, Rani boede i Danmark, boede mormoren hos dem. Så Rani har altid haft en stor familie omkring sig. Rani har gået alle sine skoleår på Vestergårdskolen, som er naboskole til Søndervangskolen. Efter folkeskolen i 1970 startede hun på Viby Amtsgymnasium og derefter læste hun på lærerseminarium. Rani bor i dag i Halse og har tre børn.

Altid optaget af at arbejde med tosprogede børn  
"Selv om jeg ikke på den måde er tosproget, har jeg altid været optaget af at arbejde med tosprogede børn" fortæller Rani Hørlyck og fortsætter: "Det skyldes måske, fordi jeg selv har en anden baggrund end dansk."

"Jeg føler mig dansk, men fordi jeg ikke ser dansk ud, føler jeg, at mange af de børn jeg møder hurtigt får skabt et tillidsforhold til mig. Integration og det at kunne lave en god skole og finde ud af, hvad børn har brug for, har altid fulgt mig både privat og arbejdsmæssigt."

Jeg har kun en målsætning som skoleleder 
"Som skoleleder har jeg kun en målsætning, som er at hjælpe de børn, der går her på skolen." siger Rani Hørlyck og fortsætter: "Hele øvelsen er, at få lavet en meget stærk skole her i lokalområdet. En skole, som familierne har lyst til at vælge, fordi de kan se, at vi laver en god skole for deres børn, og at vi passer godt på deres børn."

For Rani Hørlyck er en god skole en skole, hvor børn trives og lærer noget:

"Det er ekstremt vigtigt for vores børn, at de bliver dygtige, så de kan klare sig. Børnene skal lære at tage ansvar for deres eget liv, så de kan blive medborgere og aktive i det samfund de bor i." 

Jeg tror på det bedste i alle mennesker  
Skolelederen tager udgangspunkt i, at intet menneske er født ondt.

"Hvis nogen ikke kan opføre sig som vi forventer, bunder det måske i, at de ikke har det så let. De har måske en anden tradition eller går med noget i bagagen, som går dem på. Derfor skal de hjælpes på bedst mulige måde.

Jeg er tit blevet spurgt, om jeg tør at sidde på skolen efter skoletiden, eller gå en tur rundt i området. Til det har jeg altid sagt, at jeg aldrig har følt mig utryg i Søndervangskvarteret. Jeg har gået tur i Rosenhøj og synes, at det er et flot område. Man skal passe på, at man ikke selv skaber en form for frygt. 

Jeg er overbevist om, at Søndervangskolen har alle muligheder for at blive en stærk lokal skole i Rosenhøj!"

Rani Hørlyck var tidligere skoleleder på Nordgårdskolen, som Århus Byråd har lukket. Siden sommeren 2008 har hun været skoleleder på Søndervangskolen.

Link til Søndervangskolen

Tidligere artikler om Rani Hørlyck og Søndervangskolen:

Rani Hørlyck talte om danskhed og helhedsplan

Heldagsskolen styrker læsefærdighederne

Elever på Søndervangskolen klarer sig godt