Jeg er glad for at arbejde i Rosenhøj og bo i Kjærslund

"Hærværk har ikke skræmt mig væk, og jeg er glad for at bo og arbejde her," siger Parisa Solaymani, ejeren af Parisas Hårdesign

Af Rosita Ahmadian

Borgerportalen Viby besøgte Parisa Solaymani, ejeren af Parisas Hårdesign, som er en frisørsalon i Rosenhøj. Parisa kommer fra Iran og har været i Danmark i snart 16 år. Hun kom til Danmark sammen med sin mand og deres tvillinger i 1993.

”Det første jeg gjorde, da jeg kom til Danmark, var at gå i gang med at lære sproget,” siger Parisa, der mener, at det at kunne tale dansk er meget vigtigt, hvis man vil kunne begå sig og integreres i det danske samfund. ”Efter at have lært sproget gik jeg i gang med at uddannet mig til frisør,” siger Parisa, der har arbejdet som selvstændig frisør i snart 10 år. Hun arbejdede også som frisør, inden hun kom til Danmark.

”De fleste af mine kunder er danskere, men jeg har også kunder med andet etnisk baggrund end dansk – det er så dejligt at møde så mange forskellige mennesker – jeg er simpelthen glad for mit arbejde,” fortsætter hun.

Hærværk har ikke skræmt mig væk
Parisa Solaymani, der bor i Kjærslund sammen med sin mand og deres to børn, siger om området ”Jeg har altid boet i Kjærslund, og jeg er meget glad for området – jeg er dog klar over at området har et dårligt ry, men det er vigtigt at vide, at det kun er nogle få, der laver ballade og hærværk i området.”

”Jeg har selv oplevet et par tilfælde af hærværk og indbrud mod min frisørsalon – men det har ikke skræmt mig væk – jeg har ikke tænkt mig at flytte fra området – jeg er glad for at bo og arbejde her.”

”Jeg tror, at kommunen og boligforeningen kan gøre langt mere, end de gør i dag,” siger Parisa og tilføjer:

”Det vil hjælpe, at hvis de, der laver ballade, bliver truet med at blive smidt ud af deres lejligheder – deres handlinger skal jo have en konsekvens.” 

Læs historien om, hvordan Parisa Solaymani og andre fejrer det iranske nytår Newruz