Beboer vil igen diskutere helhedsplan

Publiceret 21.04.12 kl. 06:56 af

Birger Agergaard

Flemming Bartig mener, at renoveringen af Rosenhøj bliver dyrere end det, som beboerne har sagt ja til for et år siden. Nej - beroliger afdelingsbestyrelsen.

Flemming Bartig mener, at renoveringen af Rosenhøj bliver dyrere end det, som beboerne har sagt ja til for et år siden. Nej - beroliger afdelingsbestyrelsen.

Mandag aften er der afdelingsmøde i Rosenhøj, og der er lagt op til et slagsmål på ord. Beboer Flemming Bartig har i flere år kæmpet imod helhedsplanen, og han mener nu, at forudsætningerne for hele planen er skredet, og derfor bør beboerne stemme endnu engang, synes han.

Selv om man kan sige, at helhedsplanen er urokkeligt vedtaget af et komfortabelt flertal af beboerne, så har afdelingsbestyrelsen accepteret, at hans forslag godt kan diskuteres. Men bestyrelsen kan berolige beboerne med, at helhedsplanen ikke er blevet dyrere for beboerne - sådan som Bartig mener. 

Han mener, at prisen for renoveringen siden afstemningen er steget med et par hundrede millioner kroner, fra 450 mio. kr. til 700 mio. kr. Og derfor holder den udmeldte huslejestigning på 41 kroner pr. kvadratmeter ikke længere, påstår Flemming Bartig.

Lejestigning bliver som vedtaget
Han synes, at helhedsplanen bør pille nogle "ikke strengt nødvendige" elementer ud. Eksempelvis parringen af blokke og nye altaner.

Hans forslag står at læse i indkaldelsen, som alle beboere har fået. I samme skrift skriver afdelingsbestyrelsen, at helhedsplanen IKKE bliver dyrere end forudset, og at huslejestigningen holder det lovede. Endvidere, at hvis man begynder at pille elementer ud, så kan Landsbyggefondens tilsagn falde bort, fordi så er der ikke tale om en helhedsplan. Og uden en helhedsplan - SÅ bliver huslejen tre gange dyrere end vedtaget. Nemlig 115 kroner pr. kvadratmeter for nødvendige renoveringer af bebyggelsen.