Helhedsplanen er vore egne ønsker

Publiceret 24.03.11 kl. 22:30 af

Birger Agergaard

Pausen var vigtig, for her blev mange af mødets emner diskuteret nabo til nabo.

Pausen var vigtig, for her blev mange af mødets emner diskuteret nabo til nabo.

Mange af de 350 fremmødte beboere havde både opklarende og kritiske spørgsmål til renoveringsplanen for Rosenhøj.

Mange af de 350 fremmødte beboere havde både opklarende og kritiske spørgsmål til renoveringsplanen for Rosenhøj.

Der var enkelte mishagsytringer, da afdelingsformand Gunni Petersen sagde disse ord over for 350 beboere i Rosenhøj i aftes:

"Det, som helhedsplanen indeholder, det er beboernes egne ønsker..." "Nej," blev han afbrudt fra en af de forreste rækker i den tætbesatte aula på Søndervangskolen, men Gunni fortsatte med at nævne de forandringer, som Rosenhøjs egen arbejdsgruppe havde bedt om, og som stort set er opfyldt i de planer og tegninger, der er med i vinderforslaget, og som skal til afstemning 26. maj:

- kvarteropdeling, tilpassede boliger, elevator, plan for genhusning, bæredygtige, energirigtige løsninger, lege- og opholdsarealer for alle, gode ankomstforhold, beplantning, medborgerhus og åbning af Rosenhøj mod bydelen, remsede afdelingsformanden op.

Det gjorde han lige før pausen, og den var så tilpas lang, at folk fik snakket mange af planens fordele og kritikpunkter igennem. 

Kritiske og opklarende spørgsmål
Det gav basis for en lang række spørgsmål til boligforening og til arkitekterne, og de lå både i den kritiske og i den mere opklarende afdeling. 

De mest kritiske var de beboere, som har boet i Rosenhøj i en lang årrække og er kede af at skulle flytte, fordi de bor i en blok, som rives helt eller delvist ned. Det blev kaldt "uanstændigt over for beboerne"

Århus Omegns direktør Leif Jensen sagde flere gange, at boligforeningen har et ansvar - og det er at skaffe disse beboere en anden god bolig:

"Vi opfylder ønsker om bolig"
"Hvis I ønsker en bolig i Rosenhøj, så finder vi en bolig i Rosenhøj. Hvis I ønsker en bolig i en af vore andre afdelinger, finder vi den, og hvis I ønsker at flytte til en anden boligforening, så har vi også gode muligheder for at forhandle det på plads.- Intet er umuligt!"'

Som den eneste boligforening i området kan Århus Omegn med helhedsplanen tilbyde elevator i nogle opgange, så det er muligt at få tilgængelige boliger i både 1., 2. og 3. sals højde.

"Det er der mange af jer, der har bedt om, og det er vi glade for at kunne tilbyde," sagde Leif Jensen.

Flyt kommunale arbejdspladser
Modstanderne var også imod, at blok 1 skal rives ned for at give plads for kommunale arbejdspladser. De så hellere en placering ved OK-tankens areal eller nede ved trinbrædtet.

Arkitekt Steen Gissel svarede, at det er naturligt at have de kommunale arbejdspladser ved bytorvet, og ikke inde i boligområdet.

I de kommende dage vil borgerportalen bringe mere fra stormødet.