Betonpalads-rap er et kæmpehit

Publiceret 02.02.11 kl. 09:13 af

birger-fjern@bydele-fjern.dk

DMD består af David Broen, Mahmoud Ahmad og Danni Lippert.

DMD består af David Broen, Mahmoud Ahmad og Danni Lippert.

Danni Lippert: "Jeg passer min skole, og jeg vil gerne blive til noget."

Danni Lippert: "Jeg passer min skole, og jeg vil gerne blive til noget."

27. januar lagde Klubben Rosenhøj en spritny rapvideo på YouTube.Fire dage efter kom de tre unge rappere fra Rosenhøj i TV-avisen. Og fem dage efter starten på YouTube var "Betonpaladset" set af 14.000 mennesker.

Rapperne kalder sig tilsammen DMD - det dækker over fornavnene i David Broen, Mahmoud Ahmad og Danni Lippert. 

De rapper om at vokse op i et miljø, der kan virke hårdt, men som de har det fint med, fordi kammeratskabet fungerer, og der er muligheder for at realisere ens drømme. De lægger afstand til kriminalitet og unge, der spilder deres tid med at "ryge pinde".

Men småborgerligheden er heller ikke dem - de "brækker sig over hr. og fru Danmark", som hygger sig med kaffe og småkager. Politikerne hører heller ikke til deres bedste venner.

DMD ønsker, at folk ikke opfatter Rosenhøj som et belastet sted - "Det er livet her i Rosenhøj, mit hjerte banker for!"

"Jeg passer min skole, og jeg vil gerne blive til noget," siger eksempelvis Danni Lippert i indslaget i TVavisen.

Videoen til Betonpaladset er produceret af Klubben Rosenhøj, og Rosenøjs boligafdeling samt Børnekulturfonden har givet økonomisk støtte.

Masser af respekt
På YouTube er der masser af respekt til de tre rappere, der er mellem 15 og 18 år. Her er nogle eksempler:

"Fanme en kærkommen forandring ift. alt det falske, ligegyldige attitude-lort vi drukner i for tiden... I er fede! Lige et råd fra en gammel dreng her... Hold fast i den sjæl i har lagt i det her nummer. Det kan sagtens ske at i snart får spillejobs og "fans" og 10.000vis af views."

"Stor respekt herfra. Synes det er et totalt fedt nummer i har skruet sammen. Jeg er selv vokset op i Brøndby Strand og må stadig nedbryde en masse fordomme når jeg nævner det i forskellige sammenhæng. Men som i selv rapper at hvis man har et mål så er alt muligt her i livet. Jeg kom ud på den anden side.-)"

"Bliver nødt til at sige, at jeg synes det er befriende, at I rent faktisk har et budskab - som samtidig er godt formuleret (og velovervejede) langt hen ad vejen :)"

Se "Betonpaladset" her

Se indslag i TV-avisen (Find mandag den 1. februar, vælg 21-TVavisen og gå ned til indslaget kl. 21.21)