OK Tanken er snart klar til at tage imod kunderne igen

Publiceret 14.03.09 kl. 06:00 af

Gunni Seidelin Petersen

Butiksleder Carsten Lund har travlt med at retablere butikken.

I dag blev afdækningspladerne udskiftet med en ny dør.

OK får snart en ny miljøvenlig vaskehal.

Fredag den 27. februar kastede tre unge hærværksmænd flasker med brændende benzin ind i butikken på OK Tanken i Rosenhøj. I dag to uger senere har vi besøgt butikken, hvor der arbejdes intenst med at gøre den klar til at modtage kunderne igen i løbet af ugen, der kommer – onsdag eller torsdag.

Røgskader gjorde at varelageret røg
Vi har talt med butikschef Carsten Lund, som fortæller, at der heldigvis ikke nåede at opstå åben ild. Det der skete var, at der gik ild i en palle med chokolade og det udviklede en meget kraftig røg. ”Vi måtte selvfølgelig kassere hele varelageret, alt var røg- og sodskadet, men selve bygningen tog ingen skade. Så efter en grundig gang rengøring og maling, er lokalerne sådan set i orden igen. Vi har også kunnet genbruge en stor del af inventaret, men noget nyt har vi måttet købe” fortæller Carsten Lund.

Risikoen for en eksplosion er meget lille
Hvis beboerne i Rosenhøj har været bekymret over, hvad der kunne være sket ved en brand på en tankstation, så forsikrer Carsten Lund, at sikkerheden ved et tankanlæg er meget stor, der kan i princippet ikke ske en eksplosion. ”Selv hvis man forestiller sig, at en bil kører lige igennem anlægget og vælter en stander, så sker der ikke noget, sikkerhedsventiler lukker omgående af til tankene” siger Carsten Lund.

Et dejligt område, som snart bliver endnu bedre
Vi spørger Carsten Lund om episoden har påvirket ham eller hans ansatte, så de er nervøse ved tanken om det kan ske igen. ”Det har overhovedet ikke påvirket mig eller mine kolleger, jeg betragter det som drengestreger – af den grove slags ganske vist, det var jo ikke noget de fik noget ud af, det var jo ikke et røveri. Jeg vil i øvrigt gerne sige, at i de par år jeg har været her, har vi aldrig været udsat for noget ubehageligt, jeg synes, det er et godt sted at arbejde. Jeg har jo også hørt om de mange planer for området, så jeg tror det bliver et endnu mere attraktivt område i fremtiden” siger Carsten Lund.

OK Tanken får ny vaskemaskine – men ikke på grund af branden
Der arbejdes også ihærdigt med at installere en ny vaskemaskine på OK Tanken. ”Det har ikke noget med branden at gøre, det har længe været planlagt, at den gamle vaskemaskine skulle udskiftes. Så nu får vi en helt moderne og meget miljøvenlig – svanemærket – vaskemaskine” fortæller Carsten Lund til slut.