Jespers scooter og en gammel Puch Maxi får nyt liv i Klubben

Publiceret 20.05.09 kl. 06:00 af

Gunni Seidelin Petersen

Manuel hjælper Jesper med startkransen.

Manuel viser dele frem, til det der en gang skal blive til en Puch Maxi.

Hvis nogen sku' ha' glemt hvordan en Puch Maxi ser ud, så er det sådan en fætter.

Klubben Rosenhøj har sammen med ungdomsskolen og Boligforeningen Århus Omregn lavet et motorværksted, der kan benyttes af alle unge i Viby Syd området – altså også unge der ikke er medlem i klubben. Værkstedslokalet havde klubben i forvejen, men der manglede lifte og værktøj, der blev sendt en ansøgning til Det Boligsociale Fællessekretariat, som med en bevilling på godt 50.000 kr. har muliggjort projektet. Her kan de unge nu komme og skrue i deres scootere, cykler eller andet. Det foregår mandag, onsdag og torsdag aftener fra klokken 19.00-22.00.

Det er Manuel Herrmann, som sammen med klubmedarbejder Lennart Hæe står for værkstedet. ”Her kan de unge komme og lave deres scootere, men der laves ikke noget der ikke er lovligt. Hvis de selv køber dele til scooteren, så skal de have en kvittering med, så vi kan se, at det går rigtigt til.” pointerer Lennart.

Da jeg besøgte klubben var Jesper i gang med at reparere sin scooter. ”Det er startkransen og blæsehjulet, der er defekt, og jeg havde regnet med, at jeg ku’ få Lennart til at lave det” griner han – det skal nok passe – det med blæsehjulet, han ser i hvert fald overbevisende ud, mens han knokler videre.

 Jeg spørger, hvor tit han kommer – for der er vel ikke noget galt med scooteren hele tiden. ”Hver aften” siger han ”men det er da også for hyggens skyld.”  Og det tror jeg på – det er helt tydeligt at de fire drenge, der er i værkstedet, mens jeg er der, har det godt med Lennart og Manuel.

Manuel åbner døren ind til et depotrum, og viser stumperne til en 30 år gammel Puch Maxi frem. Han fortæller, at det var en skrotbunke, da han fik fingre i den. Nu er den blevet skilt ad i utallige dele, som er renset, slebet, pudset og smurt. ”Det synes jeg er en rigtig god måde, at lære drengene hvordan en knallert fungerer. Og til sidst så trækker vi lod om, hvem der får lov til at købe den” siger Manuel.

Inden jeg går spørger jeg Jesper, hvor hurtigt hans scooter kan køre. ”Det ved jeg ikke – for speedometeret er i stykker.” Siger han med et stort smil.