Boligafdeling afviser beboeres krav i Kjærslund

Publiceret 17.10.08 kl. 05:56 af

Lasse Telling Madsen

Afdelingsformand Tonny Mikkelsen: Det sociale i Kjærslund har ændret sig meget, siden jeg flyttede herud i 1971.

Selvom en ny beboerundersøgelse viser, at over halvdelen af beboerne i Kjærslund vil have gjort noget ved kriminaliteten i området, afviser afdelingsbestyrelsen at handle. For der er ingen problemer med kriminaliteten, mener afdelingsformand Tonny Mikkelsen.

”Jeg tror, det handler om følelser og om, hvad beboerne ser i tv og medierne. Og det er de mange negative ting, medierne blæser op, der påvirker dem,” siger han.

Selv har han ikke for nylig hørt om anden ”kriminalitet” i Kjærslund end knallerter på cykelstier, men tidligere har der været blandt andet indbrud.

"Så I vil ikke reagere på, at over halvdelen af beboerne vil have gjort noget ved kriminaliteten?"

”Vi vil gøre noget, hvis der er et problem, men jeg føler ikke, det er et problem,” siger Tonny Mikkelsen.

Vi vil da gerne hjælpe på vej
Beboerundersøgelsen, som 130 ud af 376 husstande har svaret på, viser også, at beboerne savner aktiviteter i Kjærslund, og de vil også have flere beboere, specielt dem under 45 år, til at engagere sig. Men det skal de selv stå for, mener Tonny Mikkelsen.

”Beboerne kan ikke forvente, at der kommer aktiviteter, hvis de ikke laver noget. Afdelingsbestyrelsen skaber de økonomiske muligheder og vil gerne hjælpe på vej. Desværre er der bare ingen gider engagere sig,” siger han og fortsætter:

”Spørgsmålet er, om folk ikke har nok i sig selv. Det sociale i Kjærslund har ændret sig meget, siden jeg flyttede herud i 1971. Det sociale sammenhold er anderledes nu, men beboerne har muligheden, hvis de gerne vil ud blandt andre.”

Intet fælleshus uden en leder
En af de foreslåede muligheder for at skabe flere lokale aktiviteter, er at lave et nyt fælleshus i samarbejde med de andre boligafdelinger i Søndervangskvarteret. Men det tror Tonny Mikkelsen bliver vanskeligt.

”Uanset om vi får et nyt hus, mangler der folk til aktiviteter. Vi har faktisk lokaler nu, men der er ingen, der kommer og vil bruge dem. Det bliver nok vanskeligt med et fælles hus, men måske kan det lade sig gøre. I hvert fald tror jeg, det vil kræve ansættelse af en daglig leder, for jeg tror ikke på frivilligheden,” siger han.

Blandt de positive ting i beboerundersøgelsen er, at næsten tre ud af fire er glade for at bo i området. Du kan læse hele beboerundersøgelsen fra Kjærslund på: www.bydele.dk