Moodband vinder pris

Siden sensommeren sidste år har et hold drenge fra Viby Syd arbejdet hårdt med at opstarte en mikrovirksomhed igennem projektet Mind Your Own Business. Ved hjælp fra frivillige venturepiloter er de blevet kloge på hvordan man opstarter og driver en selvstændig virksomhed. De skulle selv finde på et produkt og endte med et armbånd med trafiklyssignaler, som man kan bruge til festivaler og andre begivenheder – derfor blev navnet på virksomheden også Moodband, som oversat til dansk vil være humørarmbånd. Sabawun Ayub, som er en af drengene bag Moodband, fortæller: ”Det har været et utroligt eventyr at komme med på denne rejse med Mind Your Own Business og med Venturepiloterne. Fordi vi har lært så meget og er blevet kloge på mange emner vi ikke vidste noget om før, som markedsføring, salg, økonomi og produktion.”

Forløbet blev afsluttet med en tur til Business Awards i København. Her vandt Moodband en særlig pris for lokalt og socialt entreprenørskab. Her blev der fremhævet at de har skabt et produkt, der kan bidrage til færre misforståelser og flere møder mellem mennesker. Et produkt, der kræver at vi kigger på hinanden IRL, dvs. i den virkelige verden og ikke kun på de sociale medier. Ayman Lakhdari fortæller: ”Det fede ved at have vundet denne pris er hele processen vi har været igennem i Mind Your Own Business. Vi har knoklet hårdt fra starten og at blive belønnet med denne titel var en ubeskrivelig følelse. Vi er stolte over at nå til vejs ende og af det produkt vi har udviklet, da det skiller sig ud. Vi håber på at kunne komme med i Akademiet, så vi kan arbejde videre på det vi tror kan blive stort. Venturepiloterne skal have en stor tak for den store hjælp.”

Mark, som er en af de voksne, der støtter drengene i projektet, fortæller: ”Drengene troede at det ville være en let proces, men fandt ud af at det faktisk var hårdt arbejde ved siden af skole og fritidsjob. Alligevel klarede de det rigtig godt.”

Vi kan alle være stolte af de lokale drenge, der har repræsenteret bydelen ude i den store verden. Tillykke!

 

Billeder: Mind Your Own Business