8-årige Amina er ikke i tvivl, byfesten i Viby Syd er en længe ventet begivenhed, som både børn og voksne ser frem til. Og i år dukkede flere end nogensinde op, og vejret satte prikken over i’et.

 

Byfesten i Viby Syd var velbesøgt allerede fra morgenstunden til det store fælles morgenbord i de gamle selskabslokaler i Rosenhøj. Her sørgede 12 frivillige beboere fra alle tre områder i Viby Syd, voksne og børn, for at omkring 350 beboere fik tanket op med rundstykker, frugt og kage inden den store dag kunne begynde. Underholdningen stod Sofia for med sin cello.

 

Forventningsfulde børn strømmede derefter op til Torvet, der langsomt var ved at tage form til et mekka af oplevelser for både børn og voksne. Der var de gode gamle kendinger som rodeotyren, flødebollemaskine og bumperballs, men også nyt som den 14 meter lange Tarzan-bane, fodbold med Get2sport og ikke mindst den kreative bod. Her kunne man til stor fryd designe sin egen smarte t-shirt, lave smykker, få sat hår og lavet ansigtsmaling. Der var også mulighed for henna ved somalisk kvindeforening. Bag dette slaraffenland af sjov stod mange frivillige fra området, unge fra Idecentralen og De Forenede Afghanere, ligesom Klubben Rosenhøj bød ind med personale. Og som på en rigtig festdag var der også popcorn og slushice, som de unge fra Lektiecafeen, Red Barnet Ungdom i Basen, stod for.

   

Udover det traditionelle bagagerumsmarked, var der i år også boder, hvor man kunne få informationer om aktiviteter i området, blandt andet de kommende nyttehaver ved Nabohuset, Viby Syd Idrætsforening, fritidspas og Get2coffee, hvor du som voksen kunne høre mere om Get2sport. Også Tandplejen kiggede forbi og børnene kunne få taget et foto af deres tænder. Rigtigt mange voksne benyttede lejligheden til at gøre et godt køb eller drikke en kop kaffe med naboen. Dagen blev ikke mindre festlig, da der var både afghansk og somalisk dans til inciterende rytmer af blandt andet trommer.

  

 

Som noget helt nyt introducerede Mohammed Hawa fra Lets Bake Neighbour en kagekonkurrence med dommerpanel og fantastiske præmier fra et væld af sponsorer, som bakkede op om konkurrencen. Nip fra Den Stort Bagedyst var en populær dommer, der var med til at kåre Nesrins kage, som dagens bedste, men der var præmier til alle deltagere. Efterfølgende var der gættekonkurrence på viden om kager til stor iver fra både børn og voksne.

  

De frivillige fra fællesspisningerne i Basen gjorde et eminent job med bespisning, når de i en lind strøm langede lækre hjemmelavede burgere og pølser over disken i en sådan grad at salget fortsatte til langt efter kl. 16.

 

Om end de boligsociale medarbejdere fra Helhedsplanen havde en hånd med i planlægningen af byfesten, blev dette år også et rekordår for frivillighed. Rigtigt mange beboere og foreninger havde meldt sig på banen til at hjælpe, og var med til at dagen forløb succesfuldt, og flere både børn og voksne meldte sig på dagen. Blandt andet afdelingsbestyrelserne i Viby Syd og diverse ansøgte puljer sørgede for at festen også økonomisk var mulig.

Så efter sådan en fantastisk dag, mon ikke mange giver Amina ret, Byfest i Viby Syd er bare det sejeste…..