Det er onsdag og dagen, hvor tre frivillige fra Ældresagen holder åbent i systuen i Nabohuset Rosenhøj 29. Når man træder ind på systuen mærker man straks den store koncentration i rummet. Ved hver symaskine sidder en kvinde bøjet over arbejdet, travlt optaget af sytøjet. Men der bliver også tid til en kop kaffe og en snak, når der er pause.

Kirsten, Birte og Helene er alle frivillige i Ældresagen, og har været det længe. De tre kom fra en sygruppe i Gellerup, hvor de lærte hinanden at kende. Da man i Viby Syd efterspurgte frivillige til systuen slog de tre til. Og de har ikke fortrudt, for der er en god atmosfære her. I øjeblikket har flere beboere travlt med at sy gardiner til de, efter renoveringen, nye vinduer i Rosenhøj.

 

Hver af kvinderne har deres egen indgang til det frivillige. For Kirsten var det godt, at hun kunne bruge sin viden fra tiden som skolelærer. Birte Nielsen altid har haft syning som en kær hobby udover sit arbejde som laborant. Helene Rasmussen har selv prøvet at flytte til Danmark fra Belgien, så hun vil gerne hjælpe andre i samme situation. Alle tre er enige om, at det er glæden beboerne udtrykker ved deres hjælp og systuen, der gør det hele værd ved at være frivillig. Og det er også denne glæde, der gør at de bliver ved med at være frivillige. ”Birte, Helene og Kirsten er både søde og meget hjælpsomme” roser Vidad Hamma, som har brugt systuen i mange år.

Tekst og foto af Piaalycia Fischlein