Den første søndag i advent var der for første gang julefest i Basen. Med 25 børn og mere end tredive voksne var fremmødet ganske flot. Afdelingsbestyrelsesformand Christina Johansen fortalte, at folk fra alle tre afdelinger i Alboa i Viby Syd var mødt op.

 

Frivillige fra Traditionsfestudvalget havde dagen før pyntet smukt op og dækket fine juleborde og ikke mindst pyntet det store, flotte juletræ.

Festen blev indledt med kaffe, te og småkager. Der blev også solgt gløgg og æbleskiver. Først var der bankospil med præmier, og nogen nåede også at klippe lidt julepynt. Men så dukkede julemanden op, – og det blev det tid at danse om juletræet.

 

Julemanden sad derefter klar i sin stol, og det kan nok være børnene hurtigt opdagede, at han havde poser med julegodter i sin sæk. Julemanden udleverede godteposer til børnene. Så tog julemanden afsted igen, mens børnene i ro og mag åbnede deres slikposer.

December er forventningens tid. Jeg spurgte bagefter Lukas på tre år om, hvad han bedst kunne lide. Hans svar var: Julemanden.

Tekst og fotos af Piaalycia Fischlein