”Vi skal på Basen i dag!”. Begejstringen er ikke til at tage fejl af, børnenes øjne lyser og kroppen hopper op og ned af forventningens glæde. De ved, hvad der venter – halvanden times leg med plads til fysisk udfoldelse og høje lyde.

Hver onsdag formiddag har Børnehuset Egmontgården adgang til Basen, tiderne bliver fordelt mellem husets tre afdelinger, hvilket giver pædagogerne mulighed for at planlægge, hvordan rummet og tiden bedst kan udnyttes i forhold til den pågældende børnegruppe.

 

En onsdag i oktober var det børnene fra henholdsvis Stjernen og Galaxen, der var afsted. Basens store åbne rum lægger op til sjove, vilde og kropslige udfordringer, hvilket understøtter det pædagogiske ønske om at give børnene oplevelsen af frihed til at lege frit og vildt. Samtidig fordrer det at pædagogerne har et overblik og en plan, således at legene forbliver legende og ikke ender i kaos for børnene.

Denne dag blev der rundt om i rummet oprettet små flydende stationer med motoriske udfordringer, som børnene frit kunne løbe til og fra, og når en aktivitet faldt fra, opstod en ny. Det giver ofte god energi og livsglæde at overraske, og børnene blev noget så glædeligt overraskede, da et par af pædagogerne pludselig afbrød den afsluttende afslapning med hjemmelavet pizza.