Azezah tager sig til hovedet, men smiler også, når hun skal fortælle om dagen, hvor hele 51 kvinder fra Viby Syd drog på bustur, – og herunder en hel del shopping, men mere om det senere…

Det startede med deltagerbudgetter fra Aarhus kommune, Azezah søgte og vandt midler til projekt ”Busture for kvinder”. Azezah understreger også med dette, at der ikke er nogen vinding for hende i projektet, alle midler går direkte til busselskabet. Med projektet ville Azezah give kvinder i Viby Syd en mulighed for at komme ud af området og få nogle fællesskaber på tværs under overskriften ”Fællesskab-indkøb-sjov og grin”, – og der blev da også plads til alle dele.

 

Kvinderne mødte forventningsfulde op ved Nabohuset, der var en enorm tilslutning, så meget at en deltager gav sin plads til en nabo, fordi ”hun trænger mere end mig til en opmuntring”. En anden kvinde havde bagt småkager til alle, kvinderne delte kaffe og te, byttede pladser så de mødte andre, – godt for fællesskabet, – svært for Azezah at holde styr på! Et mindre drama startede dagen, da den første bus gik i stykker, og hele dagen blev forlænget med en time. Men chaufføren opvejede det ved at være både venlig og sjov.

Azezah tog mikrofonen og bød velkommen, samtidig gav hun tidsplanen for dagen, – og regler for indkøb. Først gik turen til City Flensborg, som er et center lignende Bruuns Galleri, hvor der var et hav af butikker, forklarer Azezah. Her gjorde kvinderne et to timers ophold, hvorefter turen gik til grænsebutikken med alle dens fristelser. Og her kommer det med indkøbet ind, Azezah fortæller at der blev købt alt fra vaskemidler til Nutella, og der var da også knebent med plads i bussen på vejen hjem. ”Jeg måtte også lige give en opsang”, fortæller Azezah, da nogle efterlod indkøbsvogne overalt, og den flinke chauffør måtte sætte dem på plads”.

Der blev også tid til at nyde den medbragte mad, kaffe og te, – og her kommer sjov og grin ind, for stemningen var fantastisk, fortæller Azezah. Snakken gik lystigt på tværs af bordet, og humøret var højt, kvinderne nød tydeligvis denne fridag og udflugt.

Azezah måtte senere uddele varer og ting og sager, der var glemt. Men hun har ikke mistet modet, -dog med en undtagelse, måske udelader hun ”indkøb” og lader den næste tur gå til Himmelbjerget….

Zeinab har taget disse fine fotos fra den dejlige dag.